Binnen spelen: NedPho

“Wij leven hoog, wij leven hoog, op zeven hoog, op zeven hoog, ja hoog, ja hoog, op zéven hoooog”! Dat is onze versie van Lang zal ze leven, want: wij wonen op de zevende verdieping. Met aan alle kanten prachtig uitzicht over Amsterdam Oost. In dat uitzicht staat ook een kerk. Zoon vindt dat gebouw er interessant uit zien en hij roept al tijden dat hij naar de kerk wil. En dat kan, want in die kerk huist het Nederlands Philharmonisch Orkest en je mag regelmatig bij ze binnen komen kijken.

Sinds 2012 heet de Majellakerk in de Indische buurt de NedPho-Koepel. Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest (NedPhO|NKO) is er gehuisvest. Alsof het niet al tof genoeg was in onze buurt. Één woensdagmiddag per maand staan kinderen centraal in de NedPhO-Koepel. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest geven speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders concerten waarin allerlei onverwachte dingen gebeuren. En dat is dus heel leuk! En het kost echt bijna niets! Het is heel laagdrempelig en knus, met limonade toe. Dus daar moet je gewoon een keer naar toe met je koter(s). Wij zagen er deze maand de voorstelling Oma mag ik mijn pop terug met drie musici van het NedPho.

Heel goed te combineren met een bezoekje aan de leuke Javastraat, waar je bijvoorbeeld lekker ijs kunt eten bij IJs van Oost of wat kunt drinken bij Bedford Stuyvesant. En rol daarna nog even het Flevopark in voor de leuke speeltuin of Jeugdland.

www.orkest.nl
Batjanstraat 3
Amsterdam