Binnen spelen: Oostblok

Toen zoon nog een baby was kon ik niet wachten tot hij oud genoeg was om samen naar theater te gaan. Als ik in de buurtkrantjes van Amsterdam Oost de aankondigingen las van de jeugdvoorstellingen in Theater Oostblok dan stond ik echt te popelen! Voor sommige mensen klinkt dat misschien wat idioot, maar mij leek het echt geweldig om met zoon naar toneel te gaan. En ik kan je vertellen: dat is het ook. Zoon zit op het puntje van zijn stoel met zijn mond half open een uur lang te staren naar de voorstelling. Ik geniet ondertussen met hem mee, want de voorstellingen bij Oostblok zijn ook voor volwassenen leuk. We hebben er al een heel aantal voorstellingen gezien van het Kleine Theater en dat is altijd een succes.

Oostblok organiseert ook peuterochtenden en familiezondagen en je kunt er zelfs met een kinderfeestje naar toe. Als bonus is er voor de deur een leuk speeltuintje. Dus bij aardig weer fiets je naar Oostblok voor een voorstelling, daarna bestel je een koffie en een appelsap aan de bar en dan schuif je óf aan tafel in het café met een kleurplaat, óf je stapt de zon in en gaat lekker voor de deur buitenspelen. Vaak zie je dan de theatermakers ook nog hun decorspullen in de auto zetten: bere interessant voor een peuter!

Theater Oostblok
Sajetplein 39

1 reactie

  1. marion op 4 juni 2016 om 08:17

    Renske, met heel veel plezier lees ik jouw stukjes van stadse moeders. En als oma heb ik ook veel aan je tips om mij met mijn kleinkinderen in de stad te vermaken.