Buiten spelen: Amstelpark

Deze keer geen tip uit Oost of West maar uit Zuid. Voor iedereen goed te bereiken, zeker als die noord-zuid-lijn straks af is. (…) Elke keer als wij op de ring A10 Zuid rijden en we zien het woord PARK naast de weg staan, dan zeggen we tegen elkaar: “Daar moeten we weer eens heen!” Maar dan kan het toch zomaar jaren duren. Vorige week was het eindelijk zover: we gingen naar het Amstelpark.

Het Amstelpark is lekker groot, en er is veel te doen en te zien: planten, dieren, kunst, speeltuinen. Wij wisten al dat we niet genoeg tijd hadden om alles te doen, dus we moesten keuzes maken. Mijn man is nogal van het groen, dus die wilde heel graag naar de Heemtuin en naar de Rhododendron-vallei. Mijn dochters zijn nogal van het spelen, dus zij wilden vooral naar het doolhof en de speeltuin. En ik? Ik ben moeder, dus ik ben blij als alle anderen blij zijn. Nee hoor, ik wilde gewoon lekker wandelen.

En lekker gewandeld hebben we! De rhododendrons stonden precies in bloei, dus die vallei was een klein feestje. Echte feestjes waren er trouwens ook, we hebben diverse bruidsparen voorbij zien komen. Verder hebben we naar de wallaby’s en de alpaca’s gekeken, en ook nog naar interessante kunst in het Glazen Huis. En toen gingen we naar het doolhof. Dat was wel het hoogtepunt van dit bezoek. Het is te klein om echt in de verdwalen, maar groot genoeg om lekker gedesoriënteerd te raken. De dames hadden er zo veel pret mee, dat we geen tijd meer hadden voor de speeltuin.

Doen we die dus de volgende keer. Net als de Japanse tuin, de vlindertuin, het treintje, de stadsboerderij, en, en. Kortom: trek er gerust een hele dag voor uit! Er zijn diverse horecagelegenheden in en rond het park. En je kunt natuurlijk ook gewoon ergens neerstrijken met een kleedje en een mand. Nu hoeven we alleen nog maar te wachten op mooi weer…