Buiten spelen: Brediusbad

Het is zomer! En er schijnt ook nog zomers weer aan te komen. Snel, voordat het weer voorbij is, een zonnige buiten-spelen-tip: het Brediusbad in de Spaarndammerbuurt.

Dit openluchtzwembad bestaat al sinds de jaren 50, maar ik heb er pas een paar weken geleden voor het eerst van gehoord. Dat vind ik nou zo leuk aan wonen in een grote stad. Je raakt nooit uit-ontdekt. Een mede-schoolplein-moeder wees mij erop en de eerstvolgende mooie dag ben ik het gaan uitproberen met m’n dochters. Ik ben meteen verliefd. Het Brediusbad lijkt in bijna niets op het openluchtzwembad uit mijn jeugd, maar toch voelt het heel vertrouwd; precies zoals een zwembad hoort te zijn! Alleen al van het degelijke draaihek bij de ingang word ik vrolijk. En eenmaal door het hek wordt het alleen maar beter.

Er zijn drie baden: een diep bad voor banenzwemmen, een ondiep bad voor de kinderen en een pierenbadje voor de allerkleinsten. Om de baden heen zijn grasvelden met genoeg zon en genoeg schaduw, voor ieder wat wils. Er is een tentje waar je snoep en friet kunt halen. Er zijn kluisjes, kleedhokjes, nou ja, het is ook allemaal niet heel verrassend. Maar wel prima. MIjn dochters en ik vonden het er heerlijk en op de volgende zomerse dag gaan we er zeker weer heen.

De toegangsprijzen vallen trouwens ook erg mee: 1,80 voor kinderen, 4 euro vanaf 16 jaar. Dat heb je er best voor over op een hete dag in de stad!