Buiten Spelen: De Natureluur

Deze is voor iederéén ver fietsen. Tenzij je in Geuzenveld woont. Maar zó leuk, daar fiets je graag een stukje voor: Natuurspeeltuin De Natureluur. Hier valt zo veel te beleven, ik weet bijna niet waar ik moet beginnen.

Ik begin gewoon bij het leukste: het water. Waar je in kunt zwemmen. Waar je overheen kunt met een pontje, of een kabelbaan. Waar je dammen in kunt bouwen. Waar je lekker naast kunt liggen op je kleedje op het gras terwijl je kinderen nat en vies worden. Uiteraard vooral leuk met mooi weer. Maar met minder mooi weer is er ook genoeg te doen in de Natureluur. Er zijn mooie speelplaatsen en er is veel natuur om doorheen te struinen. En er zijn loslopende konijnen, jee!

Bij de Natureluur hoort ook een Natuur- en Milieu-educatiecentrum, de Drijfsijs, waar je meer informatie kunt vinden over de natuur in de Natureluur en de bijbehorende Heemtuin. Vanuit het centrum worden allerlei activitieten georganiseerd, zoals nu in de zomervakantie Vlotvaren, Voetbaltraining of Vlierbessen plukken en jam maken. En dan kun je er ook nog je verjaardagsfeestje vieren! Het naastgelegen natuurgebied het Ruige Riet is trouwens ook zeer de moeite waard om in rond te dwalen.

En als je je dan tóch nog verveelt zit je vlakbij Kinderboerderij Het Sloterpark, het Sloterparkbad en de Sloterplas.

Dit kan niet misgaan!

1 reactie

  1. Vlijtig Liesje op 19 augustus 2016 om 13:54

    Wat een leuke plek is dat zo te zien! Prachtige foto!