Buiten spelen: Flevopark

Gelukkig is het eíndelijk zomer. Korte broeken, zonnebrand, blote voetjes, picknicken. Je kent het wel. Heerlijk he? Net als in de reclame.
Ik zal niet lang zeuren hoor, maar ik vind het vandaag toch jammer van die regen. Heus, ik ben niet bang om nat te worden. Afgelopen weekend liep ik nog vol plezier te stampen door de modder op een festival. Maar toch.

Het zou toch leuk zijn om vandaag lekker naar buiten te lopen met een tas vol boterhammen en zonnebrand en voor een paar uur neer te strijken in de speeltuin in het Flevopark. Dat is een fijne speeltuin. Vooral voor kleinere kinderen is hij perfect.

Wat kun je er vinden?
Een speelhuisje, draaimolen, wip, babyschommels, grote schommels, kabelbaan, speelauto, babyglijbaan, grotere glijbaan, klimrek met glijbaan, zandbak, klimbomen, wiebelplaten om op te springen, nóg een klimrek, nóg een glijbaan, een hoog draaiding en rekstokken. Zo!

Dit najaar wordt de speeltuin helemaal opgeknapt, en dat is ook wel nodig. De zandbak moet nodig bijgevuld worden en het klimrek is wat wiebelig, maar dat mag voor nu de pret niet drukken.

Het is er erg groen en er zit een tentje bij (Flevor) waar je wat te drinken en ijs kunt kopen. De openingstijden zijn me niet helemaal duidelijk. Soms fantaseer ik er over dat ik daar een leuk cafétje begin. Met tosti’s, limonade, appeltaart, koffie en perenijsjes. Met geruite gordijntjes. En op woensdagmiddag pannenkoeken. Mocht dat ooit gebeuren dan lees je het hier.

Tot die tijd kun je gewoon lekker komen spelen in de speeltuin. Tussen de buien door. Regenjas aan, oude handdoek mee om de glijbaan af te drogen en gaan!