Buiten spelen: Mariotteplein

Als je kind net begint op de basisschool dan moet je als ouder nog veel leren. Over hoe alles werkt. Broodtrommels, fruitdagen, sapverboden, handen schudden, gymtassen, klassenouders, ouderavonden, ouderbijdragen, dierentuinbezoek. Niet niks allemaal hoor! Gelukkig zijn er wendagen uitgevonden. Die zijn niet alleen in het leven geroepen voor kinderen, maar ook voor de ouders. Daar ben ik van overtuigd.

Ouders met schoolgaande kinderen waarschuwen je vooraf voor vanalles. Bijvoorbeeld voor de ouders van de kinderen in de klas. Dat je daar ook maar mooi mee te dealen hebt. En al die nieuwe vriendjes waar je misschien niet altijd zo blij mee bent. Ik werd bijna een beetje bang voor de wereld die basisschool heet.

Maar wat bleek? Ik had niets om bang voor te zijn. De klas van zoon is een warm bad met aardige en betrokken ouders. Met jarige kinderen. En in plaats van een paar vriendjes uit te nodigen voor een verjaardagsfeestje thuis, nodigde de jarige van deze week gewoon de hele klas uit om samen buiten te spelen. Op het Mariotteplein. Wat een goed idee! Zoon stond te popelen om te gaan en ik kan het natuurlijk niet maken om hem te hinderen in het maken van nieuwe vrienden. En zo zat ik deze zonnige woensdagmiddag in de speeltuin te praten met allemaal aardige nieuwe mensen terwijl zoon speelde met de kinderen van al die aardige nieuwe mensen. Los van hier en daar een mond vol zand of een geschaafde knie hadden we geen kind aan onze kinderen. Want het Mariotteplein is geweldig.

De speeltuin is echt groot en er is heel veel te doen. Naast het gebruikelijke speeltoestelgebeuren als schommels, wippen, zandbak, klimrekken en een voetbalveld is er bij mooi weer een waterpomp. Verder is er een speelhuisje, een trein en een leuke hoge draaischommelwip (ja, ga maar kijken, dan snap je wat ik bedoel). Ik som waarschijnlijk maar de helft op want er is echt veel te doen. En dat allemaal midden in een Amsterdamse wijk!
En. Er. Zijn. Wc’s!
Dus.
Er is eigenlijk geen reden om níet op het Mariotteplein te gaan spelen.