Buiten spelen: Nice Secret

Tja, dat is even lastig. Is het okee om een blog te schrijven over een speelplaats die Nice Secret Park heet? Hoe Nice en hoe Secret blijft het dan? Het feit dat je dit leest betekent dat ik het erop ga wagen. Deze speelplaats ligt namelijk nogal uit de route (welke route dan ook), en zelfs als je ongeveer weet waar het is, zou je er zomaar aan voorbij kunnen fietsen. Het park ligt in het vierkant dat gevormd wordt door de Haarlemmerweg, de Australiëhavenweg, de spoorlijn Amsterdam-Haarlem en volkstuinpark De Bretten.

Nice Secret Park is dan ook een zeer toepasselijke naam. Als je van eenvoudige, rustige speelplaatsen houdt. De speeltuin ligt zo goed verborgen dat er om 14:00 op een zonnige woensdagmiddag niemand anders was. Toen we 3 uur later weer naar huis gingen hadden we alleen een zoenend stelletje, af en toe een doorgaande wandelaar en aan het eind van de middag één ander kind + vader gezien. Ongelooflijk!

Zoals gezegd, het is een eenvoudige speelplaats. Hij doet zelfs wat verwaarloosd aan. Maar dat heeft juist wel charme. Er zijn een paar speeltoestellen, voornamelijk van hout, er is gras, er is zand. Hoogtepunt is het trekpontje, waar je met 6 kinderen op past. (Ja, dat hebben we zelf uitgeprobeerd!) En dat kun je urenlang volhouden, heen en weer met een pontje. Daar zit je dan als moeder heerlijk naar te kijken in het zonnetje.

Want schaduw is er helaas niet te vinden. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die daar geen probleem mee hebben, maar voor mij als fanatiek schaduwaanbidder is het wel een nadeel. Midden in de zomer zoek ik waarschijnlijk liever een andere speelplaats op. Maar behalve dat is het een leuke plek om naartoe te gaan! Nu niet allemaal tegelijk, hè?

Overigens heet deze speelplaats alleen Nice Secret Park op Google Maps, verder is die naam nergens terug te vinden. Dat is toch een beetje vreemd, bovendien klinkt het niet als een naam die een ambtenaar van een stadsdeel heeft bedacht. De enige andere naam die ik heb kunnen vinden (na lang googelen!) is Speelplek Daveren. Maar ook die naam vind ik maar op één website terug. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Nice Secret Park, anders slaat mijn stukje nergens op.