Buiten spelen: Plantage

De luxe van het wonen in de stad. Dat je op zondagmiddag kunt bedenken dat je nog even met vriend en kind op de fiets stapt om naar Artis te gaan. En dat je als je de hoek om fietst een enorme rij voor de dierentuin ziet staan. Oh ja, het is meivakantie…. Dan fiets je gewoon lekker door, naar een speeltuin om de hoek! Want die dierentuin is er morgen ook nog.

Zo belandden wij eerder deze week heerlijk in het zonnetje bij een speeltuintje aan de Plantage Muidergracht. De speeltuin op zich stelt niet heel veel voor. Er staat een klim/klauterrek dat vooral voor wat grotere kinderen leuk is (want het is behoorlijk hoog), een schommel en een wiebelig ding dat een soort combinatie is van een trampoline en wip. En dat wat je je hierbij voorstelt is het niet, maar het is toch erg leuk. De speeltoestellen zijn wel net even anders dan standaard, dus er is genoeg te ontdekken. En er is een groot grasveld waar je lekker op kunt rennen of neer kunt strijken op een kleedje.

Dit is geen speeltuin om voor om te fietsen, maar hij is toch het noemen waard. Want je kunt er een heerlijke zomernamiddag doorbrengen. Met op de achtergrond de geluiden van de aapjes in Artis terwijl je naar je eigen spelende aapjes in het klimrek kijkt.

Zoon vermaakte zich er uitstekend en wij ook. Want we zaten in de zon op een rustige plek. Én: er zijn filialen van de Pizzabakkers en de Coffee Company om de hoek. Dus ons idee voor de volgende keer is: koffie halen, bal en kleedje mee, lekker in het gras hangen en tegen het einde van de middag op de hoek pizza en prosecco halen en op het picknickkleed nuttigen. Daarna rozig van zon en geluk naar huis fietsen. Daar kun je toch moeilijk géén zin in hebben?