Buiten spelen: Ruige Speelplek

Na een heerlijke september-maand lijkt de herfst nu toch echt van start te zijn. Maar omdat ik daar nog niet helemaal aan toe wil geven, gooi ik er deze week toch nog een buiten-spelen-tip in. Want met een jas en laarzen aan kun je prima buiten spelen in de regen. Of zoals mijn oudste, met een vestje en sandalen aan, want: “Mama, ik hóú zo veel van regen!”

Ik heb het al eerder over de Ruige Speelplek op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan/Jan van Galenstraat gehad (zie Angst), maar laat je niet gek maken door mijn moederangsten: het is echt een leuke plek, met name voor wat grotere kinderen.

Het is namelijk een speelplek die uitnodigt tot ontdekkingstochten. Het is lekker ruim opgezet met veel paadjes, rotsblokken en grote hopen zand. Met loopbruggen. En een kabelbaan die echt rete-hard kan, en een lekker lange glijbaan. Er zijn heuvels waar je omheen kunt rennen, zodat je moeder je niet hele tijd in de gaten kan houden. [!] Verder is er ook een groot piratenboot-speeltoestel mét kraaiennest midden in een enorme zandhoop. In dit gedeelte kun je ook prima met wat jongere kinderen spelen. Hoewel mijn kinderen deze speelplek pas echt leuk vinden sinds ze een jaar of 5 waren. Daarvoor gaven ze toch de voorkeur aan andere speeltuinen.

Minpuntje: er is ook een doolhof, maar dat wordt ’s nachts wel eens door zwervers gebruikt en het ligt vaak vol met vuilnis. Die kant van de speeltuin kun je echt beter vermijden. Maar dan blijft er gelukkig nog genoeg over.

We eindigen met een pluspuntje. De lokatie van de Ruige Speelplek is heel prettig. Er ligt nog allerlei groen omheen, een pleintje met bankjes er vlak naast en de speelplek ligt naast het water (het Westelijk Marktkanaal om precies te zijn). Dus je kunt ook nog een beetje prettig van je af kijken.