Buiten spelen: vernieuwd Flevopark

Tussen de buien door is het deze week natuurlijk fantastisch buiten. Vallende bladeren in alle kleuren, eikels om op te rapen en modder om in rond te stampen. Wij wonen dan wel in de stad, maar dat wil niet zeggen dat we geen natuur om ons heen hebben. Ik schreef er al eerder over: wij wonen vlak bij het Flevopark. Wat mij betreft een van de mooiste parken van Amsterdam. Met niet alleen prachtige natuur, maar ook twee geweldige natuurspeelplekken: Jeugdland en een fijne speeltuin. Die speeltuin besprak ik al eerder, maar het mag weer, want hij is deze maand helemaal opgeknapt.

Voorheen was deze speeltuin vooral leuk voor baby’s en peuters en net nu zoon het wel had gezien daar en hij wel toe was aan wat serieuzer klimwerk, werd ‘zijn’ speeltuin opgeknapt. Soms heeft de gemeente Amsterdam gewoon de perfecte planning, want de nu nog leukere speeltuin is ook fijn voor grotere kinderen. Zoon betrad de vernieuwde speeltuin alsof het er al jaren zo prachtig bij lag, maar ik stond echt even te kijken van al het tofs dat er te doen is. Ondertussen was zoon blij als een varkentje in de modder aan het stappen met zijn vrienden.

Er staan meerdere fijne klimrekken, voor groot en klein, er is een tunnel om door te kruipen, een ligschommel, kabelbaan, gewone schommels en nog meer leuks. Het paste allemaal niet op de foto. Zo veel. De zandbak is gebleven, net als de speelauto en het baby klimtoestel. Al het mooie groen eromheen en de klimbomen (die nu prachtig kleuren) staan er nog, de ‘grondwal’ is verhoogd en er is langs het hek zelfs nog groen bij geplant. De boel heeft dus nog meer een ‘natuurlijk karakter’ gekregen.

Bij deze speeltuin zit nog steeds het tentje waar je koffie en ijs kunt kopen. Mij is nog steeds niet bekend wat de openingstijden zijn en ik droom nog steeds over die geruite gordijntjes.

Hoe dan ook: Trek je laarzen aan en kom naar het Flevopark voor dikke pret. Zwaai je even als je naar het park komt? Dan kunnen we samen spelen!