Elvis

Tja, Elvis. Ik heb helemaal niks met Elvis. Dacht ik. Maar de beste man steekt opeens overal de/zijn kop op in mijn leven. Wat is op met dat?

Het begon bij de kapper. Mijn kapper en ik zijn het altijd erg eens over muziek. We hebben dezelfde smaak dus. Dacht ik. Tot ik onlangs weer bij hem was. Het was een mooie zonnige dag, de deur van de kapsalon stond open, hip Amsterdam fietste voorbij en de kapper knipte en zong mee met de muziek. Muziek van Elvis. Ik kreeg erg geen kromme tenen van, mijn haar ging niet recht overeind staan, maar ik werd er ook niet warm van. De kapper kwam met een uitgebreide verklaring voor zijn plotselinge liefde voor Elvis, want hij was er zelf ook nogal verbaasd over. Ik liet hem vertellen en vond het niet erg toen hij andere muziek opzette. Ik verliet de kapperszaak en ik liet Elvis daar achter me. Dacht ik.

Een paar dagen later lag ik op een avond op de bank Netflix te kijken. Ik was alleen thuis, dus ik keek vijf afleveringen New Girl achter elkaar zonder dat iemand daar last van had. Totdat Jess (de hoofdpersoon in de serie) zich verkleedde als Elvis Presley en een nummer van hem vertolkte op een begrafenis. Toen kreeg ik een beetje last. Ik schoof wat ongemakkelijk heen en weer op de bank van plaatsvervangende schaamte, keek de aflevering af en ging naar bed. Ik liet Elvis weer achter me. Dacht ik.

Dit weekend gingen we lunchen bij het Badhuis. Het is om de hoek, ze hebben er speelgoed, kroketten en kinderbroodjes. Prima dus. Zoon koos voor een boterham met pindakaas en banaan. Dat is de eenvoudige versie van de lievelingsboterham van… juist ja, Elvis. Nadat wij ons broodje hadden besteld riep zoon, terwijl hij met zijn heupen stond te wiebelen, dat hij de muziek zo mooi vond. Ik klets niet uit mijn nek, ze draaiden daar muziek van Elvis. En zoon at met veel plezier zijn Elvis boterham terwijl hij met zijn billen aan het schudden was op de maat van Jailhouse rock.

Zou iemand mij iets proberen te vertellen? Ik ben op dit moment in mijn werk nogal zoekende. Zouden dit stille hints zijn van The King? Zou het antwoord bij Elvis liggen? Moet ik op pelgrimstocht naar Graceland? Ik zal er eens over nadenken.

Ik ga zo eerst maar eens naar de tandarts.
Ik weet alleen niet of ik nog durf, want ik lees nu net dat de laatste foto van Elvis Presley is genomen toen hij onderweg naar huis was van een afspraak bij de tandarts. Moet ik daar nu heel bang van worden?

Kijk ook eens bij deze Elvis!