Het Muizenhuis-atelier

Weet je nog laatst, die zaterdag, dat het zó hard waaide en regende dat je de hele dag binnen wilde blijven? Het was van dat Sinterklaas-weer. Iedereen bleef binnen. Met de verwarming aan en warme chocola en bordspelletjes en nog meer oud-hollandsche-huiselijk-gevoel-stimulerende-gezelligheid. Wij bleven die dag ook binnen. Knus.

Maar op een gegeven moment was ik er wel even klaar mee, met dat binnen. Ik wilde uitwaaien met zoon. Gewoon even iets doen. Niet naar een speeltuin, want daar was alles nat. Maar gelukkig wonen wij in de stad, daar is altijd wel íets te doen. Tussen de buien door stapten wij op de fiets. Wij gingen naar het Muizenhuis-atelier van Karina Schaapman!

Het Muizenhuis (dat je vast wel kent van alle boeken) staat in de centrale bibliotheek in Amsterdam en is absoluut de moeite waard om eens te gaan bekijken. Dan kun je meteen een berg boeken lezen en lenen en op de zevende verdieping pizza eten. Maar, deze maand kun je nog het atelier van Muizenhuis-maakster Karina Schaapman bezoeken en dat is ook heel leuk. Omdat het Muizenhuis 5 jaar bestaat houdt zij open huis tot 31 december. Je mag gewoon naar binnen stappen en kijken naar alle Muizenhuis-decors (circus, kermis, theater, haven). Ook kun je live zien hoe ze verder bouwt aan nieuwe decors.

Zoon was zeer onder de indruk, keek zijn ogen uit en vroeg van alles aan Karina (nou ja, hij vroeg het aan mij en ik vroeg het aan haar, want het was wel een beetje spannend om de échte Muizenhuis-mevrouw te ontmoeten).

Je staat met een kwartiertje waarschijnlijk weer buiten, maar dat mag de pret niet drukken, want het is behoorlijk indrukwekkend om te zien hoe al die mini-muizerige meubeltjes in elkaar gezet worden. En daarna sta je behoorlijk midden in de stad en is er nog genoeg anders leuks te doen of lekkers te nuttigen (koffie bij de Ysbreeker misschien? Of een oliebol bij Hartog! Ja, doe dat!). Of je fietst hard naar huis en je gaat lekkere warme linzenstoof eten. Dat deden wij.

Open Huis bij het Muizenhuis
Van 5 oktober tot 31 december – Weesperzijde 41hs Amsterdam
1e en 2e kerstdag gesloten
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00