Mam, weet je nog die keer dat we vier keer seks hadden?

Vroeg in de ochtend, op weg naar school. Ik ben diep in gedachten over wat ik vandaag allemaal moet doen. (Nee! WIL doen.) Deze vraag van mijn tienjarige dochter doet mij direct terugkeren in het hier en nu.

“Mam, weet je nog die keer dat we vier keer seks hadden?”

Pardon?!

Gelukkig wordt me heel snel duidelijk waar ze het over heeft. Het nummerbordenspel! Ons favoriete tijdverdrijf tijdens auto- of fietsritten. Het spel is simpel: maak door alleen maar klinkers toe te voegen een zo lang mogelijk woord van de letters van een nummerbord.

Zo worden we bijvoorbeeld heel vrolijk als we KSJ of JZS zien rijden. (*Onderaan de pagina staat wat wij van deze nummerborden gemaakt hebben, maar misschien weet jij een nog mooiere?) Of die keer dat LPJ en KPJ naast elkaar bij het stoplicht stonden. Andere hoogtepunten waren RTG, RLS en SNJ. Ik had een fantastische score toen ik HTZR tegenkwam.

Vaak laten we trouwens het hele wedstrijd-element weg en associëren we er gewoon op los. En verbazen we ons over de waanzinnige nummerborden.

Bijvoorbeeld XXL op een Twingootje. Of buitenlandse nummerborden waar klinkers in voorkomen. Ik heb wel eens GELUK zien rijden. En YEP. En WAFLE.

En seks dus. Een paar weken geleden tijdens een lange autorit kwamen we vier keer ‘Seks’ tegen. Op verschillende nummerborden welteverstaan. Verbazingwekkend!

En zo is die vraag van mijn dochter ineens een heel normale vraag geworden. Goeiemorgen!

(* kusje, Jezus, loopje en koopje, rijtuig, rijles, Sonja, haatzaaier)