Meeloper deel 2

Mijn man las mijn vorige blog Meeloper en vertelde me dit supermarkt-avontuur:

Een collega stond in de rij toen er een kind een winkelwagen tegen zijn benen aan reed. De moeder van het kind stond erbij maar zei er niets van. De man sprak de moeder hierop aan. Haar antwoord luidde: “Ik voed mijn kinderen vrij op!”

Dat is dan weer het andere uiterste…

(Toevallig hadden mijn man en ik laatst een momentje dat onze kinderen heel brutaal deden en hij aan mij vroeg: Denk je dat we onze kinderen te vrij opvoeden? Waarop mijn oudste dochter (7) antwoordde: Nou, misschien wel een beetje!
Daar zit je dan met je “Ik heb liever een kind met persoonlijkheid”!)

Maar terug naar het supermarktverhaal: vervolgens reed een oudere man een winkelwagen tegen de benen van de moeder aan, met de mededeling: “Ik heb een vrije opvoeding gehad.”

Wat de moeder hierna deed vertelt de geschiedenis niet, dit laatste gedeelte klinkt eerlijk gezegd sowieso als een broodje aap.

Hoe dan ook, het is nooit saai met kinderen in de supermarkt! En dat is mijn wijze-moeder-les van vandaag.