Paashaas

Kinderen, kom eens even bij me, we moeten wat belangrijks bespreken.

Jullie weten dat het bijna Sinterklaas is, hè?

Ja, mama heeft er ook veel zin in, maar…

… helaas is Sinterklaas dit jaar te ziek om helemaal naar Nederland te komen uit Spanje.

Ja, ja, ik weet het. Ik weet het. Dat is ontzettend jammer. Dat vindt hij zelf ook.

Maar ja, hij is een oude man. Dan kun je niet meer wekenlang op zo’n stoomboot zitten midden in de herfst. Dat kan dan gewoon niet.

Wat zeg je, net als Opa Maastricht? Ja, precies die was ook te ziek om op jouw verjaardag te komen. Maar hij had Oma wel gestuurd met een cadeautje hè? Hij was je niet vergeten.

Sinterklaas heeft ook zoiets bedacht. Hij vond het zo sneu voor alle kinderen in Nederland als ze dit jaar geen cadeautjes zouden krijgen, dat ie iets heel speciaals heeft geregeld voor jullie.

….. (tromroffel)

De Paashaas!

Ja! Echt! Hij heeft aan de Paashaas gevraagd of hij de cadeautjes wil brengen dit jaar. Nou, dat wilde de Paashaas natuurlijk wel. Fijn hè? Is dat niet lief van Sinterklaas?

Wat zeg je? De Pieten? Nee, die moeten in Spanje blijven om voor Sinterklaas te zorgen.

Ja, dat is ook jammer hè?

Néééé! Natuurlijk hoeft de Paashaas niet alle cadeautjes in z’n eentje rond te brengen. Dat gaat natuurlijk niet! Hij heeft hulp gevraagd aan de …

…. (tromroffel)

Smurfen!

Ja, geweldig hè? Dus het Sinterklaasfeest ziet er dit jaar misschien een beetje anders uit dan anders, maar het kan gelukkig gewoon doorgaan! Fijn is dat hè?

Ja, mama is ook heel blij.

Jazeker kun je gewoon je schoen zetten! De Smurfen komen net als de Pieten door de schoorsteen om pepernoten en cadeautjes voor jullie achter te laten. En dat worteltje voor het paard, dat eet de Paashaas nu lekker zelf op. Daar is-ie heel blij mee!

Natuurlijk mag je een tekening maken voor Sinterklaas! Die neemt de Paashaas gewoon voor hem mee hoor. Wat een goed idee van jou!

==============================================================================================================

En voila.

Laten we vooral niet vergeten dat WIJ degenen zijn die dit verhaal verzinnen voor onze kinderen. Het maakt hun echt niet uit, als we er maar een mooi feestje van maken. Hoe leuk is het dan, als we met een relatief kleine aanpassing, dit een mooi feest voor IEDEREEN kunnen maken? Kleine moeite, groot plezier.