Pyjamadag

Vandaag begon voor ons de schoolvakantie. (Ik woon in regio Zuid tegenwoordig, en we liggen twee weken voor op regio Noord.) We waren er ook wel aan toe. Waarom is dat toch, dat de laatste twee weken voor de vakantie volgeplemd worden met schoolreisjes, jaarafsluitingen, afscheidsfeestjes, de Grote Schoonmaak, en alle kinderfeestjes van de kinderen die in de zomer jarig zijn? En dan waren er bij ons ook nog verschillende gezinsleden ziek, zwak en misselijk.

Dus toen ik mijn kinderen vorige week vroeg wat we op de eerste vakantiedag zouden gaan doen, was het antwoord unaniem: pyjamadag!

En dat hebben we gedaan. Hoewel we het niet helemaal letterlijk hebben genomen. Ik moest naar de drogist, daar heb ik me toch even voor aangekleed. Maar daarna heb ik mijn pyjama weer aan getrokken. Mijn jongste loopt met dit weer alleen in een onderbroek. Maar zo slaapt ze meestal ook, dus dat klopt dan wel weer. En mijn oudste verscheen vanochtend beneden met een jurkje aan. Maar voor haar zijn jurkjes en nachthemdjes inwisselbaar, dus eigenlijk klopt zij ook.

Figuurlijk ging het uitstekend met pyjamadag, want we hebben nauwelijks een klap uitgevoerd. Volgens mij hebben de kinderen niet eens hun tanden gepoetst vanochtend. Whatever. Ik kan het iedereen aanraden, zo’n pyjamadag.

De enige activiteit die we wel ondernomen hebben kan ik ook iedereen aanraden: we zijn onze vakantieplannen gaan brainstormen. Mijn oudste maakte er een heuse mindmap van. Mijn jongste en ik hebben lekker geschreven, getekend en gekliederd op een groot vel papier. Zie hierboven de resultaten.

Aan het eind van de dag zijn we lekker relaxed en we hebben een heleboel plannen voor de rest van de vakantie.

Fijne zomer allemaal!