Uit eten: Bedford Stuyvesant

Soms denk je dat dingen niet gaan lukken. Dat je deadlines niet gaat halen, of dat je je kind niet in schone kleren met ontbijt in de buik en met gepoetste tanden op tijd op school of opvang gaat krijgen. Gewoon omdat dat soms zo is. Veroorzaakt door peuters die tergend traag en knoeiend hun ontbijt eten, hun schoenen opeens niet meer zelf aan kunnen trekken en echt echt echt hun tanden niet willen poetsen. Bijvoorbeeld. Ach, je kent het wel.

Zo dacht ik vandaag dat ik dit stukje maar even moest laten omdat het er even niet in zat. Maar kijk nou, het lukt toch! Want zoon werkte behoorlijk mee deze morgen (of wij waren wat makkelijk want we gingen akkoord met het halve ontbijt dat hij liet staan). Dus toen ik hem net keurig op tijd bij de opvang had gebracht bleek ik nog even tijd te hebben om heel stads neer te strijken op een terras om te schrijven. U hoort mij niet klagen. Zeg maar.

Ik streek neer bij Bedford Stuyvesant (BedStuy), bij ons thuis ook wel de autootjeskoffie genoemd. Want dat hebben ze hier: Autootjes en koffie. Een goede speelhoek met een berg autootjes, Little People plastic, verse sapjes in plastic bekers met rietjes en kinderboterhammen. En voor jou goede koffie, lekkere broodjes en taart. Echt niks mis mee. Echt niet. Best het omfietsen waard.

www.bedfordstuyvesant.nl
Javastraat 55
Amsterdam