Uit eten: Polder

Ongedwongen en kindvriendelijk buiten de deur eten in Amsterdam Oost. Dat kan bij Polder.
Polder is een café restaurant dat is gebouwd op een stukje grasland op het Amsterdam Science Park. Op het Science Park wordt continue gebouwd aan nieuwe woontorens en gebouwen vol wetenschappers. Misschien niet de meest gezellige omgeving om met je kinderen te gaan eten? Nou, dat valt alles mee! Naast Polder staat de Anna Hoeve, een oude boerderij die zorgt voor een kek oud tintje zo tussen alle nieuwe universiteitsgebouwen. De eigenaren van Polder (De heren Spanjer en Van Twist, wellicht zegt die naam je iets) mogen er na jaren geduldig wachten eindelijk hun restaurant naar toe verhuizen.

Polder is fijn. Je kunt er lekker ontbijten lunchen en dineren, de bediening is aardig, er is speelgoed en in de winter een houtvuurtje. Als het mooi weer is zit je heerlijk buiten en kunnen je kinderen over het gras rennen en naar de kippen kijken tot hun pannenkoek klaar is. Twee zandkuilen in het grasveld worden gebruikt als zandbak en als de hond mee is dan krijgt hij een bak water.

Op het menu staat voor elk wat wils (vega, vlees en vis) en er is een speciale kinderkaart met standaard kinderhappen als een pannenkoek, pasta met rode saus of een kroketje met friet.

Een groot bijkomend voordeel van Polder: Jeugdland ligt om de hoek. Het kinderparadijs van Amsterdam Oost.

Voor wie diep in West woont voelt deze locatie als de andere kant van de wereld. Kom gerust met de auto, je kunt gratis parkeren.