Vetvlekken

Ik ontdek net dat we al 12,5 jaar in ons appartement wonen. Waarvan ruim 7 met zoon. Dus dát verklaart waarom de muren er wat vies uit beginnen te zien…

Toen we de sleutel van ons huis kregen waren de muren in de woonkamer roze en in de keuken zilver. De twee palen in de woonkamer waren beschilderd met een soort Grieks vergezicht, compleet met nepmarmer en klimop. Ja. Heel bijzonder. We hebben de palen en muren geschilderd en de vloer laten schuren en lakken. Toen zijn we er in gaan wonen. Het was prachtig.

We hebben nog steeds geen plinten en de badkamer is ook nog steeds niet gewit. We storen ons er niet aan, het is prima zo. Alhoewel dat gebrek aan plinten sinds een aantal jaren best irritant is. Als je met een knikkerbaan speelt bijvoorbeeld. Strijkkralen en Lego passen ook heel goed in die opening tussen vloer en muur. 

Sinds zoon er is dacht ik er ook niet over om de muren weer eens over te schilderen. Eerst was ik er te moe voor. Toen werd er toch de hele tijd tegenaan gekwijld. Vervolgens kwamen er steeds vieze handen op. Daarna reden er autootjes en loopkarren tegenaan en inmiddels wordt er zo nu en dan lamlendig tegenaan gehangen. Hoog tijd voor een verfbeurt, zou je zeggen. Of juist niet. Want ik voorzie nog wel wat muurmishandeling de komende jaren. 

Maar toch, de laatste tijd erger ik me best wel eens aan die schmutzige muren. Dan fantaseer ik over een schilder die alles komt regelen. En dan denk ik aan alle gedoe die dat oplevert en dan laat ik het weer los. Dat herhaalt zich zo nu en dan en daar doe ik het voorlopig mee. 

Net scheen de zon even naar binnen. Precies op een paar vlekken op de muur. Ik had die vlekken wel vaker gezien, maar nu zag ik opeens wat het waren. Handafdrukjes! Twee kleine vette handjes op de muur. Ter hoogte van mijn knieën. Die zitten er dus echt al jaren, want zoon komt inmiddels tot mijn schouder. Best bijzonder hoe je vette vlekken op je muren schattig kunt vinden. Zijn twee vette handjes in een hoek op een muur een goed excuus om voorlopig het hele huis lekker niet te schilderen? Ja toch?
Is dat ook weer geregeld.